Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár

Adománygyűjtés a Kóborkának

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát Könyvtár Program, melyhez a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár is csatlakozott.

Örömmel osztjuk meg a jó hírt, hogy a könyvtárunk elnyerte az Állatbarát Könyvtár címet!

Kiemelten fontos számunkra az állatvilág és annak védelme, ezért számos állatvédelemmel és természettel kapcsolatos könyvet és programot kínálunk mind a felnőtt, mind a gyerekkönyvtári részlegünkön. Mi is csatlakoztunk az Állatbarát Olvasó Kihíváshoz, figyeljétek a havonta megújuló témát és ajánlót!

Az előző hónapokban olvasóink nagy energiával vetették bele magukat az állatokról szóló könyvek olvasásába.

A gyermekkönyvtárban matricát is kap az az olvasónk, aki a kikölcsönzött állatos könyvhöz rajzot készít.

Február hónapban két kislány, Bíró Blanka Lotti és Nádházi Barbi egy általuk készített szép, színes plakáttal keresték meg könyvtárunkat, melyen ez állt: Adománygyűjtés a Kóborkának. Az ő ötletüket segítettünk megvalósítani itt a könyvtárban.

Február 26-ra, az utolsó Mesés hétfőre meghívtuk Varga Katalint, a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesületének alapító tagját, aki mesélt a gyerekeknek, és beszélt a felelős állattartásról.

Köszönjük szépen a lakosság felajánlásait, amelyek a gyűjtés egy hónapja alatt érkeztek.

Külön köszönjük a Mezőtúri Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Április 3-án átadtuk a Kóborkának az összegyűlt kutya-, cicakonzervet, tápot, szalámit és egyéb adományokat.

Örülünk, hogy hozzájárulhattunk a menhelyi állatok mindennapjaihoz. Reméljük, hogy kedves olvasóink továbbra is támogatják a Kóborka lakóit.

Az Állatbarát Olvasó Kihívás december közepéig tart. Várunk mindenkit sok szeretettel!

A könyvtár dolgozói